Jdi na obsah Jdi na menu

2006

8. srpna 2006 byl skácen jeden ze dvou kaštanů před kapličkou na návsi. Neustál napadení klíněnkou.

2007

Nejspíš pro svůj vachrlatý stav byl tzv. nový triangl stržen na počátku roku z vrcholu kopce Borovina.

2010

Připravuje se územní plán Kašperských Hor, který bude poprvé zahrnovat celé správní území města, tj. i katastr Opolence. Zůstane vesnice ve svých hranicích, či se rozroste do okolí o další rekreační objekty?

2011

Dle internetových stránek některých realitních kanceláří byly v měsíci dubnu na prodej 4 chalupy na Opolenci (z toho jeden penzion).

Dne 19. 4. 2011 schválilo kašperskohorské zastupitelstvo zadání územního plánu. Samotného Opolence se týká toto: Zpracovatel územního plánu prověří, zda pole nad severním okrajem vesnice lze zastavět rodinnými domy či nikoli (viz obr. dole, kde je to pole zvýrazněno červeně). Na druhou stranu se lze na jiném místě dočíst, že územní plán zajistí podmínky pro zachování rekreačního charakteru Červené, Opolence, Dolní Dvorců, Žlíbku jako rekreačních osad a zajistí podmínky pro zamezení výrazných stavebních aktivit. Uvidíme, jak se to vyvrbí...

červeně je označena parcela č. 26/1: budou na ní stát domy?

Ve středu 13. července 2011 okolo 19. hodiny zasáhla Opolenec silná bouře. Vyvracela stromy tak, že se cesta do Tuškova stala neprůchodnou. Po zklidnění prý vyšlo na náves zkontrolovat situaci více lidí než je obvyklé o Silvestrech. Podle očitých svědků tekla voda po návsi do kopce ;-)

Na podzim 2011 byla opravena silnice z Bohdašic do Tuškova.

V poledních letech 2014 a 2015 je situace s vodou na návsi velmi špatná.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ing. Danuše Vodrážková - Příjezd do Opolence

8. 10. 2010 20:40

Do malebné vesničky Opolenec přijedete po lesopolní kamenité cestě s velkými výmoly a hlubokými kalužemi, zvláště při deštivém počasí. Po mnoha urgencích na Městě Kašperské Hory již před minulými volbami, byla přislíbena oprava této komunikace, ale bohužel jsou to jen samé plané sliby. Letos v létě se Město Kašperské Hory pokusilo o nějakoou pseudoopravu s dost žalostným výsledkem. Musíte jet tak rychlostí do 15 km/hod, jinak si zničíte tlumiče, nebo protrhnete olejovou vanu v automobilu, nebo vytlučete ložiska a píschnete pneumatiku. A co na to představitelé Města Kašperské Hory???? ing. Danuše Vodrážková, Opolenec č.p.9, 34192 Kašperské Hory